Current track

Title

Artist

Background

Cape Town-based pop Dance sensation Nitzsché releases her third single, ‘Ek Verlang Na Jou’

Written by on November 23, 2023

Nitzsche returns with a brand new Afrikaans pop dance single just in time for the festive season party playlist. 

EK VERLANG NA JOU

The song was written by Nitzsche and produced by her long-time production partner Kyle Peterson.

 

The story behind the Song:

“I recently had the pleasure of connecting with another artist in the music industry who guided me and helped me gain valuable insights into the intricacies of this industry.

I Immersed myself in the artist’s world and watched closely their journey balancing meticulous scheduling, show arrangements, fan interactions, and the delicate balance of personal life.

I challenged myself to navigate the pressures of songwriting and explore innovative thinking. Inspired by the artist’s affinity for poetry, I took on the challenge of adopting a similar approach. Even while they were on tour, I found myself crafting verses, thinking in a poetic manner. I believe that when people listen to the resulting song, they will discern the poetic influence in the lyrics.

This song holds a special place in my repertoire, especially considering that, during my younger years, working with Afrikaans was never on my agenda. English was always my preferred language for singing. However, this experience has fostered a sense of pride, and I am eager to continue learning and exploring various genres.

 

AFRIKAANS

Die Verhaal Agter die Lied:

 

“Onlangs het ek die voorreg gehad om met ‘n ander kunstenaar in die musiekbedryf in verbinding te tree wat my gegids het en my gehelp het om waardevolle insigte in die fynhede van hierdie bedryf te bekom.

Ek het myself ondergedompel in die kunstenaar se wêreld en het sorgvuldig waargeneem hoe hulle die uitdaging hanteer van noukeurige skedulering, reëlings van vertonings, interaksie met aanhangers, en die delikate balans van persoonlike lewe.

Ek het myself uitgedaag om die druk van liedjieskryf te navigeer en innoverende denke te verken. Geïnspireer deur die kunstenaar se liefde vir poësie, het ek die uitdaging aangegaan om ‘n soortgelyke benadering te volg. Selfs terwyl hulle op toer was, het ek bevind dat ek verse aan die maak was, met ‘n poëtiese denkwyse. Ek glo dat wanneer mense na die resulterende lied luister, hulle die poëtiese invloed in die lirieke sal bespeur.

Hierdie lied het ‘n spesiale plek in my repertoire, veral oorweegende dat, gedurende my jonger jare, werken met Afrikaans was nooit op my agenda nie. Engels was altyd my verkose taal vir sing. Hierdie ervaring het egter ‘n gevoel van trots gekweek, en ek sien uit daarna om voort te gaan met leer en die verkenning van verskeie genres.

Verlang na Jou is out on 1 Dec 2023

Check out The Single here: ( This is the short version.) (Catch the full version here and also check out her social media.)

Social Media

Facebook.com 

TikTok

Instagram 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *